Începutul ADCC:
Clubul şi competiţiile ADCC World Submission Fighting Championships au fost create de către SheikTahnoon Bin Zayed Al Nahyan, fiul liderului de atunci EAU Sheik Zayed. Ideea a apărut în timp ce acesta îşi făcea studiile superioare în SUA, fiind inspirat de prima competiţie UFC în 1993 organizată de familie Gracie. Scurt timp după acest eveniment Sheik Tahnoon a inceput să se antreneze cu Jiu Jitsu Brazilian în California. La întoarcerea sa în EAU după finisarea studiilor, Sheik Tahnoon s-a apucat de visul său de a implementa Artele Marţiale în EAU, cît şi crearea unui set de reguli care a-r putea evalua potenţialul practicanţilor de lupte la sol din toată lumea.

Pentru a face visul realitate, Sheik Tahnoon a dezvoltat şi promovat un plan în 2 paşi. Primul pas consta în crearea clubului ADCC (Abu Dhabi Combat Club). Sheik Tahnoon a creat un intreg complex sportiv pentru arte marţiale şi a angajat instructori de top din toată lumea şi diferite stiluri de luptă: BJJ, Judo, Lupte, Sambo, Muaz Thai, Box, etc. si a invitat luptători de nivel mondial pentru a se antrena în acest club. Curînd ADCC a devenit cel mai bun club de  MMA din lumea arabă.

Scopul nostru:
Scopurile clubului ADCC sunt legate de promovarea unui mod sănătos de viaţă, prin intermediul educaţiei membrilor lui în domeniul nutriţional şi a tuturor aspectelor autoapărării, ce rezultă în formarea încrederii în sine.

Preşedintele Clubului ADCC:
Preşedintele Abu Dhabi Combat Club este Luminăţia Sa Sheikh Hazza Bin Zayed Al Nahyan iar Vice Preşedintele Abu Dhabi Combat Club este Luminăţia Sa Sheikh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan.


Competiţiile organizate de către ADCC:
Partea a doua a planului fondatorului ADCC, Sheik Tahnoon, era mai grea de îndeplinit, dar şi roadele erau pe măsură: Sheik Tahnoon nu numai că a fondat cel mai prestigios turneu de grappling din lume, dar şi a creat o noua modalitate de luptă - Submission Fighting .
Cu timpul devenind tot mai proficient inGracie JuJitsu, Sheik Tahnoon a observat puncte slabe în filosofia acestei lupte, spre exemplu: ignorarea în mare măsură a atacurilor asupra membrelor inferioare (picioarelor). Sheik Tahnoon fiind un om ferm, cu principii şi o filosofie strictă, a pus bazele unui dintre cele mai bune sisteme de luptă din lume. Tahnoon a început să studieze lupta SAMBO, dar şi lupte libere şi Judo. De fiecare dată el însă întîlnea aceeaşi afirmare făcută de antrenori: “Stilul meu este mai bun decît celelalte stiluri”, aceasta fiind o afirmare destul de subiectivă, dat fiind faptul că fiecare stil îşi are setul său de reguli de luptă competiţională, deci fiind complicat să compari 2 stiluri diferite în cadrul numai setului de reguli a oricărui din ele. Pornind de la acest reper, Sheik Tahnoon  a creat o nouă competiţie bazată pe un set de reguli “neutre” bazate pe lupta la sol, care permiteau practicanţilor de diferite stiluri de arte marţiale să se lupte reciproc fără brutalitatea loviturilor, dar să demonstreze că stilul lor este cel mai bun în cadrul acestor reguli neutre. Astfel în 1998 a avut loc primul turneu mondial de ADCC. Setul de reguli de luptă ofereau oportunităţi egale de apreciere a tehnicilor executate de luptători din diferite stiluri, cît şi majoritatea finisărilor (cu excepţia celor de spate şi cervicale). Primul turneu ADCC avea cîte 16 luptători în fiecare din cele 5 categorii de greutate, şi o categorie Absolută pentru disputa pentru titlul mondial. De asemenea, cîştigătorii fiecărei categorii primeau premii băneşti mari, lucru neîntîlnit la oricare alte competiţii de lupta la sol. Deci mulţi luptători puteau cîştiga bani fără a se expune riscului de a primi lovituri, ca în competiţiile de MMA.
Prima ediţie a ADCC a avut loc pe 20, 21, 22 Martie 1998 în Abu Dhabi, EAU. Cu toate că nu a avut parte de o acoperire suficientă din partea surselor de massmedia, acest turneu a atras totuşi printre cei mai buni grappleri din lume.
După acest eveniment, participanţii s-au arătat satisfăcuţi de calitatea organizării evenimentului, echitatea regulilor utilizate, ceea ce a dus la o explozie de popularitate în următorii ani. Astfel cu fiecare eveniment organizat, tot mai mulţi luptători din toate colţurile lumii au inceput să se pregătească pentru ADCC. Însă avînd doar 16 sloturi pentru fiecare categorie, conducerea ADCC a decis organizerea unor turneuri regionale de calificare pentru ADCC final. În curînd aceste turneuri au devenit populare în toate colţurile lumii.
Campionii ADCC şi luptătorii de top ai acestui club sînt foarte căutaţi de către organizaţiile nivel mondial de MMA, şi în curînd mulţi din ei au devenit  staruri MMA în UFC, Pride, Bellator, etc. Luptători cu renume precum Royler Gracie, Mark Kerr, Matt Hughes, Ricardo Arona, Tito Ortiz, Rodrigo “Minotauro” Nogueira, Dean Lister, Ricco Rodrigues, Matt Lindland, Tom Erickson, Ronaldo “Jacare” Souza, şi Vitor “Shaolin” Ribeiro sînt doar cîţiva din cei care au început în ADCC, şi au avut sau au cariere de succes în MMA.
Succesul enorm de la bunul început al ADCC a condus spre expansiunea acestui club şi apariţia multor ligi de sport amator pe tot globul. Cu fiecare an, numărul participanţilor la evenimentele ADCC creşte vertiginos. Realizarea unei viziuni, clubul ADCC, a devenit un reper al unei noi generaţii de luptători.

Parteneri oficiali

mecc2

Uniunea Federatiilor Sporturilor de Contact

Noi pe Facebook

Copyright © adcc.md

ABU DHABI COMBAT CLUB